Lite väl mycket av Jäger.

Eftersom jag hade tänkt åka hem till Småland idag torsdag skulle jag göra ett sista släpp med Jäger dagen innan resan. Släpper vid klockan 09.00 och Jäger hittar slag rätt omgående men det tar till klockan 11.30 innan upptaget kommer. Trots att haren går relativt trångt blir det inte många tappter och dom som är blir knappt noterbara under dom första tre timmarna. Jag är då väldigt nöjd och tänker att nu kopplar jag vid nästa längre tappt. Trodde jag skulle gå bra, men icke. Jäger hade slagit dövörat till i jakten på haren. Så jag tänkte att då får jag väl skjuta haren så att jag får stopp på hunden. Haren gick aldrig ut på väg så jag fick posta på ett ställe i skogen där haren hade gått förbi flera gånger. Icke sa Nicke, mörkret kommer vid klockan tre så jag ställer in mig på att vänta in att Jäger känner sig klar. Hundarna brukar ju ge sig vid en längre tappt, men inte idag.

Klockan 07.50 kom det fram en ”sågbock” ur skogen. Sista påsticket jag hörde var vid klockan 04.00 och han drev fortfarande 20 över fyra när batteriet på halsbandet var tomt. Sedan somnade jag i bilen. Det blir till att fundera på hur jag ska få en bättre inkallning i skogen! Det är ju å ena sidan roligt med en hund med jaktlust och som inte släpper tappten men detta drev är inte bra för varken hund eller hare. Jäger har ett lugnt drevsätt så det sparar väl både hund och hare. Trots den låga drevfarten har han dock enligt pejlen gjort knappa åtta mil fram till att batteriet tog slut. Denna hare gick aldrig ut på väg, det var annars min tanke att så fort det kommer ut på väg kopplar jag hunden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: