Årsmöte i Hamiltonstövarföreningen

Nu är en era för undertecknad slut, min tid som styrelseledamot i nämnda förening är nu över. Jag valde att kliva av då det eventuellt blir förtroendeuppdrag på annat håll i en annan förening. Det har varit en rolig och utvecklande tid, arbetet i styrelsen har fungerat bra tycker jag och jag vill gärna tacka alla i styrelsen för ett gott samarbete. Alltid roligt att lära känna nya människor och i det här fallet, sådana som brinner för Hamiltonstövaren och stövarjakt!

En viktig fråga på mötet var åt vilket håll föreningen skall välja att gå när det gäller HD och hälsoprogrammet. Det var den enda fråga där deltagarna på mötet hade tydligt skiftande åsikter men vid omröstning gick styrelsens förslag igenom. Det vill säga att jobba för att gå från nivå två till nivå ett. Inget krav på HD-röntgen. Nu tror jag att dom flesta ändå kommer att röntga sina hundar men det återstår att se. Det finns mycket att tänka om detta med avel men när det gäller specifikt HD verkar det vara mycket få hundar som har problem med höfterna oavsett bokstäver. Dessutom är det ett väldigt litet antal som har D eller E-höfter. Bättre att jobba med index tycker jag.

Mycket hedrad och glad blev jag när detta dök upp i brevlådan! Att känna och ge uppskattning är viktigt, bra mycket viktigare än att påpeka brister. För att människor ska vilja arbeta i ideella föreningar och vara engagerade behövs uppskattning. Eldsjälar ska vi vara rädda om även om man ibland har olika åsikter i sakfrågor.

En tanke på “Årsmöte i Hamiltonstövarföreningen

  1. Mycket bra skrivit Bengt många som lägger ner mycket arbete i föreningar som inte blir uppmärksammade ,man ska vara rädda om trotjänarna.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: