Upptag av Jäger på liten hare.

Ingen ide att jaga på en sådan liten hare, det blev koppling av Jäger. Jag åkte och lyssnade på en Schiller istället som öste på och hade fått upp en redig hare lite längre bort. Fin dag i skogen, men inte mycket till jakt. I morgon blir det jakt hos Smedberg, får hoppas på större harar där.

Lille skutt.

Jag satt igår kväll och klurade på text till smstk:s sida i nästa nummer av tidskriften Stövaren, tror inte jag tar med den där men här kan den få vara:

Nu äntligen har tiden infunnit sig när vi får släppa stövarna igen, nu slipper vi drömma om tvåtimmars tapptfria drev från en stövare med ett skall som ger ståpäls! I brist på det ett kortare drev men med ett bra tapptarbete, i brist på det åtminstone ett upptag, i brist på det ett bra slagarbete utan resultat, i brist på det ett bra sök med en hund som arbetar hela dagen och i brist på det en hund som bär pinnar och inte går från fötterna. Oavsett så släpper vi snart stövaren igen med nya förhoppningar och njuter av naturen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: