Åter i Småland.

Vid hemkomsten höll det 6 grader plus i huset så det första var till att tända i pannan och nu dagen efter börjar det bli varmt och behagligt i huset igen. På resan ner från Västerbotten stannade jag ett par dagar för Hamiltonstövarföreningen/Hamiltonringens Landskamp. Förläggning var på Östanskär Jakt & Konferens utanför Sundsvall. Förläggning, mat och boende var utmärkt! Provrutorna var bra men väderförhållandena inte helt gynnsamma. Dag ett 2-3 decimeter snö och upplega med snö som började rasa från träden och på min provruta inte ett enda synligt slag efter hare, dag två ungefär samma förhållanden men med ett tunt lager skare, men som inte var ett problem för hundarna. Bitvis höll snön så att haren hade kunnat gå ovanpå snön, så det var knappt synliga slag. De flesta hundarna hade svårt eller fick jobba för att få upp dag två.

Zack lyckades resa en hare dag ett men det blev inget höjdardrev precis, hackigt med många tappter. Han fick i vart fall ihop 100 minuters drev och ett andrapris för dagen. Dag två hittade han tillslut slag men lyckades inte resa haren. Trots relativt svåra förhållanden blev det bra resultat överlag, duktiga hundar! Tre av de startande hundarna klarade av att ta en elitetta. Goldrevs Eko blev jaktchampion under provet, Grattis Erik! Rosådalens Aiko blev bästa hund och visade återigen vilken kanonhund han är, Grattis Jan! Sveriges lag gick segrande ur kampen detta år!

Resultat och startande hundar.

Erik Wiik Goldrevs Eko, Jan Öhman Rosådalens Aiko och undertecknad med Åhlstigens Zack II

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: