Kostaprovet dag 1.

Redan på resan ned till provytan insåg jag att detta blir inte lätt, snöblandat regn hela vägen, en och en halv timmes resa. Så fortsatte det hela dagen. Lite tur hade jag för Jäger fick slag redan utanför bilen, han hann knappt med att pinka av sig. Elva minuter över åtta så var haren på benen. Vi såg haren fem gånger med hunden två till fem minuter efter. Dock var det extremt svårt att driva i snöslasket. Ett mycket hackigt drev, han gick på löpan tyst bitvis och fick jobba intensivt för att ta sig fram. Ett tredjepris blev det ändå till slut om kollegiet godkänner. Vi gjorde områdesbyte och släppte om tre gånger under dagen men Jäger hittade inga nya slag. Av övriga resultat att döma så var det många som hade det svårt idag med väderleken. Om detta hade varit en vanlig jaktdag hade jag valt att stanna hemma och inte gett mig ut i ruskvädret. Nya tag imorgon och hoppas på bättre väder.

Domare Sven och vägvisare Bengt-Erik vid fikapaus.

En tanke på “Kostaprovet dag 1.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: