Jaktsäsongen 2022/2023

Att få till ett lika bra år som det förra insåg jag från start att det skulle bli svårt men jag är ändå nöjd med året. Det har blivit mycket tid i skogen för mig och hundarna. Överslagsvis för mig cirka sex av veckans dagar, för Jäger tre dagar i veckan och för Zack två dagar i veckan.

Jäger var inledningsvis på två utställningar, Värnamo och Falkenberg. Han erövrade CK på bägge dessa och blev dessutom BIR i Falkenberg. Klar som dubbelchampion innan han hunnit fylla tre år. Härligt! Jäger hade två tikar på besök under våren, första tiken släppte inte till men Harakrökens Lina var villig och de satt ihop cirka 20 minuter. Tanken var att para en gång till men så blev det inte. Lite tråkigt för resultatet blev bara en valp. Denna tikvalp KORPEBOS CILLA SE40809/2022 har glädjande nog visat sig vara mycket duktig jaktligt sett, redan i ett tidigt stadie har det skjutits både hare och räv för henne. En förfrågan har inkommit om parning med en Norsk tik nu till våren, så kanske att det blir lite fler avkommor efter Jäger med tiden.

Jäger har startat på ett jaktprov denna säsong, Kostaprovet som var uttagning till DM. På detta prov fungerade det inte alls bra. Ett tredjepris första dagen och till slut ett upptag på hare andra dagen. Andra dagens hare fick han en snabb tappt på, han kom efter vid ett fårstängsel. Jäger kacklade på i gamla löpor på tappten och undertecknad blev mycket bekymrad, han stod inte att känna igen. Det var förvisso mycket svåra väderförutsättningar under detta prov men ändå bekymmersamt.

Både före detta prov, under hösten och efter detta prov har han fungerat bra i skogen. Så det är bara att släppa besvikelsen och gå vidare. Hans prestationer totalt under säsongen är jag mycket belåten med. Vi får prova igen vid nästa DM-uttagning och hoppas att han har bättre tur då och beter sig som han brukar i skogen. Glädjande är att två av Jägers kullsyskon startat på jaktprov i år och båda är nu klara som jaktchampion.

Zack II har tappat lite av sitt utmärkta skall med ålderns rätt men fungerar fortfarande i skogen. Han kvalificerade sig till Hamiltonkampen mot Norge genom förra årets vinst i Hamiltonkampen. Landskampen vanns denna gång av Sverige där båda de andra Svenska hundarna drev full tid och klarade elitettor medans Zack som var ålderman i sällskapet bara fick ihop hundra minuter dag ett och inte fick upp dag två. Med tanke på väderförhållandena med mycket snö och inga synliga slag dag ett, gjorde hundarna fantastiska prestationer. Zack får godkänt för sin insats men det var ett rätt mediokert drev han presterade.

Under året har jag dömt nio stycken drevprov i Småland och 9 stycken drevprov i Västerbotten. Totalt alltså 18 stycken.

%d bloggare gillar detta: