Dömde jaktprov igår.

Bossmålas Queenie på öppenklassprov. Hon hade tre harar uppe under dagen men vittringsförhållandet var uppenbarligen inte det bästa för hon hade svårt att följa drevlöporna. Jag har dömt tiken tidigare och vet att hon kan hålla igång hararna i normala fall. En flistugg startade upp mitt i drevområdet under det andra drevet och gjorde det inte lättare precis. Tyvärr blev det inget prisdrev på någon av hararna men jaktlusten var det inget fel på..

Far Peter med son under provet.

Bäckaby.

Idag har jag varit hos Stefan Petersson och jagat med hundarna. Stefan och undertecknad gick två år tillsammans på Stora Segerstads lantbruksskola, det är nu femtio år sedan. Jag hade långt hem och vissa helger följde jag med Stefan hem till hans familj i Bäckaby. Dessa helger var högtider med jakt och festligheter och härlig gemenskap, dessa helger har givit mig minnen för livet.

Dagens hare tog Jäger upp. Ett hyfsat drev som började lite hackigt men blev bättre efter hand och där haren valde att gå på långskjuts när det blev för hett om öronen. Stefans bror och en tidigare arbetskamrat, Jonas var med och passade på haren.

Roliga nyheter.

Jägers valp SE40809/2022 Korpebos Cilla som går under smeknamnet Vilda, har nu fått sin första hare skjuten för sig, åtta månader gammal. Haren sågs flera gånger men kom i skotthåll först efter tre timmar. Precis som Jäger verkar hon vara tidig jaktligt sett. Enligt Christian, ägare till modern Harakrökens Lina, är Vildas ägare mycket nöjd med ”Vilda”. Hon har ett bra skall, väcker inte och är tyst på tappten. Roligt när det går bra för avkomman!

Korpebos Cilla