Lat dag.

En längre cykeltur med hundarna på morgonen. Sedan satte sig latmasken fast och det har blivit vila. Ute i världen, Almedalen och Ukraina fortsätter galenskapen med politikerkäbbel, skjutningar, strejker och krig. Här är det lugnt! Det var säkert lika mycket elände för 50 år sedan men medierna rapporterade inte i nutid, så allt hann sorteras och med lite tur visste man om saker som hänt veckan efter.

Lugn söndag med hundar och fiske.

Det nappade inget vidare idag, bara små Abborrar. Härligt väder så det gör inte så mycket, skönt att vara på sjön bara. Lite svalare idag så det gick att cykla med hundarna.

Fick mig tillsänt en ny bild på Jägers valp. Verkar växa och må bra, kommer till en bra köpare enligt Christian. Så man hoppas att hon går i föräldrarnas fotspår och jagar som bara den.

Jägers valp.

Äntligen lite regn och svalka.

Åskan mullrar och det kommer en och annan störtskur från himlen. Vid dagens tupplur tyckte jag att det var något trångt och tungt att andas när jag vaknade. Lille Jäger hade uppenbarligen valt att ta sin vila på mig.

Om svalkan kommer kan jag förhoppningsvis återgå till cykelträning med hundarna. Den senaste tiden har det mest blivit korta promenader och bad.

Fiske på midsommarafton.

Jag hann inte mer än kasta ut första gången, så högg denna gädda, jag trodde först att det var ett bottennapp. Efter en kvarts kamp kom han upp till ytan. 1 meter lång och fet. Vet inte vikten men uppskattningsvis 7-9 kg. Saxvattnet levererar. Jag fick tre gäddor till och tre abborrar på två timmars fiske.

Pojkarna är utslagna i värmen nu framåt kvällen. Vid morgonens cyckelrunda mötte vi räven som kom promenerande på vägen, både räv och hundekipage stannade och studerade varandra på håll. Efter en rätt lång stund valde räven att vika av med påföljd att hundarna tände till och jag fick fullt sjå att hålla oss kvar på vägen.

Framkommen till Lomsjö.

Det blev en extra dyr resa för farbror polis tog mig för fortkörning. Jag som med åldern kör så lugnt och försiktigt. Vid en så lång resa vill man ju i vart fall om möjligt ligga på den övre skalan av fartbegränsningen. Så en bil som håller 87km på en 90 sträcka blir det till att köra om. Nu visade det sig att det var farbror blå som klockade mig på 99km/tim efter omkörningen. Sådant är livet, 1500 till staten. Hundarna är tåliga och snälla, inte ett ljud och sover mesta tiden av bilresan.

I går fick jag mig tillsänt en bild på Jägers valp 24 dagar gammal. Se nedan.

Huset verkar vara i ordning och allt fungerar som det ska.

Championat.

Det var ju roligt att diplomet från SKK kom på posten idag nu när Jäger kan titulera sig Svensk utställnings och jaktchampion. Kostar 540kr att lösa ut! Det är bara den lilla fadäsen att har dom inte fått med hela titeln. Fel kan ju alla göra, ska bli intressant att se om jag får det tillrättat utan kostnad? Är inte beredd att betala summan en gång till. Jag får väl se det som att jaktchampionatet är det som är viktigast. Lite besviken blev jag i alla fall att det inte var korrekt.

Heder åt SKK som meddelar att de skickar nytt korrekt diplom utan kostnad.

Det rätta kom som utlovat.

Stövarfullmäktige.

Jag, Bjarne Engström och Ulf Sivberg har varit delegater från Smålands stövarklubb på Svenska stövarklubbens fullmäktige som hölls i Arlanda stad. Totalt 36 delegater från hela stövarsverige, lokalklubbar och rasklubbar. Denna gång gick det att genomföra ett fysiskt möte, roligt att träffa stövarfolk från när och fjärran. Mötet gick gick bra med en ordförande som var kunnig och lät alla som ville tala till punkt samt framföra sina synpunkter. Jag tror att i princip alla var nöjda med mötets genomförande och samvaron. Naturligtvis var inte alla nöjda med utfallet vid alla voteringar men alla fick framföra sina åsikter.

Jag lägger in en länk här till protokollet.