Släpp hos Smedberg idag.

Jäger och Nelly lösa på morgonen. Minus 8 grader och barmark. Torrt som fnöske på vägarna. Bägge hundarna reste varsin hare med några minuters mellanrum efter någon timmes sök. Inga höjdardrev och tappt så småningom på väg. Det gick bra så länge de höll sig i skogen men på vägarna var det svårare. Ett härligt väder i vart fall!

En glad jägare i solen.

Värnamoprovet dag 2.

Inget flyt idag. Stark blåst plus 6 grader och fläckvis snö. Släppte vid klockan 08.00 och Jäger markerade slag vid ett träd redan efter fem minuter, han förflyttade sig ett femtiotal meter och det såg ut som att han fick vittring i luften och hunden for som ett jehu in i skogen och det kom ett par väckskall som snabbt övergick i drev. Konstaterad räv via spårning, han valde att släppa räven redan efter några minuter och återkom. Han återgick till att söka hare.

Det fanns inga synbara slag efter hare och han sökte i timmar utan att hitta intressanta slag. Strax efter tolv tog han upp en hare som genast sprang ut på väg 400 meter och ner till bostadshus omgärdade av ett högt stängsel med fårnät , där kunde konstateras att haren krupit in genom nätet. Jag lyfte hunden över stängslet med möda och där fortsatte drevet fram till uthusen och där tog det stopp. Gick sedan runt med hunden utanför stängslet men haren hade inte gått ut någonstans, lång runda. Cirka två hektar var området som var instängslat. Jag valde sedan att avsluta provet för dagen när han varit lös i fem timmar. Jag tappade lusten och trodde inte det skulle bli fler upptag.

Värnamoprovet dag 1.

Sammanfattningsvis inget höjdardrev precis. Jäger kämpade på under svåra vittringsförhållanden och lyckades skrapa ihop till ett andraprisdrev, så chansen finns ju kvar om han driver full tid i morgon.. Till tröst så verkar de andra startande hundarna också haft problem med dåliga vittringsförhållanden så Jäger gjorde det bra ändå. Någon hyfsad drevrepris blev det men mestadels låg han långt efter haren och fick plocka sig fram. Ett redigt påstick när haren hoppat av och satt sig sig efter vägspring blev det, med synkontakt och ett härligt tjut! Nedan dagens provhare vid ett annat vägspring.

Båda hundarna lösa under dagen.

Snö och en grad plus. Släppte först Jäger vid 08.30 och han fick slag vid niotiden och upptag en kvart senare. En hare som mestadels gick trångt i en plantering, haren gjorde någon enstaka utflykt på väg men när han inte lyckades komma undan med det återgick han till planteringen och gick mycket i samma löpor. Inget sköndrev och kopplade vid längre tappt vid klockan 12. Nu får han vila fram till onsdag och jaktprovet.

Släppte sedan Zack i annat område, upptag 600 meter från släpp vid klockan 13. Eftersom drevet gick ur marken och haren valde att ta asfaltsväg med trafik valde jag att koppla.

Vid i söket Zack.

Plus minus noll och en hinna av snö på öppna ytor, i skogen barmark. Förmodligen får han jaga lite för lite Zack för han har mycket spring i benen och drar på långsök när han väl får vara lös. Idag fick jag åka och hämta honom och släppa om. Han fick i vart fall upp en hare på lite närmre håll som han drev riktigt bra. Snäll är han, idag kallade jag in honom på över fyrahundrafemtio meters avstånd när han fick en tappt.

Bra jobbat av Jäger idag.

Det har varit minusgrader i natt och på morgonen vid släpp minus en grad. Jäger tog upp klockan 08.50 och det verkar ha varit bra vittringsförhållanden, han drev i princip tapptfritt över timmen. Han klarade drev i skog på asfalt och grusvägar. Eftersom jag själv inte är på topp valde jag att koppla för att åka hem till värmen och för att se slutet på skidtouren.

På trettondagen är det bestämt att vi ska jaga vildsvin och det verkar precis som grisarna under natten har visat sitt missnöje med detta då dom har gjort besök i min trädgård.

Gräva kan dom grisarna.

På bjudjakt i Bäckanäs.

Minus en grad och underkylt regn har kommit på morgonen. Släppte först Zack som tog upp en hare efter cirka 20 minuter, haren gick mycket väg så det blev lite hackigt drev. Släppte sedan Jäger när Zacks drev gått ur hörhåll, han tog också upp en hare som han jobbade med förtjänstfullt, haren sköts efter cirka en timmes drev. Jäger klarade ett längre vägspring fram och åter, bra! Filmen nedan är Jägers drev och hare.

Julaftonsjakt.

Minus sju grader på morgonen och det har snöat lite i natt. Ett enda översnöat harslag på marken. Släppte Jäger och haren satt inte långt borta. Fjärde gången haren tog vägen blev det för svårt och jag valde att koppla på tappten för övrig julaftonsverksamhet. Jag visste var haren hoppat av men när han inte klarade det själv fick det vara. Han jobbade med haren dryga timmen i vart fall.