Harjakt

Vi släppte två hundar idag, Rut och Jäger. Rut tog upp hare kl.09.00 och Jäger kl.09.30. Efter ett tag korsade dreven varandra vilket ju inte är så lyckat, ibland var det svårt att veta om de drev på samma hare eller om det var olika harar. Hackigt drev för lille Jäger och lite mer sammanhängande för Rut. Vi såg hararna ett flertal gånger och kl.14.00 sköt vi en hare och den drev Jäger fram till (jag hade bommat gånger två och fick slut på skott så Johan sköt haren tillslut) Jäger hade närkontakt med haren som var påskjuten, trodde han skulle ta den men som tur var kom den ut till Johan som avslutade. En trevlig dag i gott sällskap. Svårt att veta hur många harar som var på benen för det kom harar lite här och där, ibland för Rut och ibland för Jäger, många tappter och påstick.

Alf, Johan och L-G W.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: