Ännu en vilodag.

Det blir lite tid till reflektion när man är nödd och tvungen till vila från skogen. Jag tror att det är bra att tvingas till uppehåll ibland, hundarna behöver vila och återhämtning och även undertecknad. Hemma i Småland tillbringar hundarna halva tiden inomhus med mig och halva tiden i hundgården, här uppe i Västerbotten (mitt andra hem) är hundarna inne med mig 80% av tiden och resten i hundgården, när vi inte är i skogen vill det säga.

Jag tror att alla som varit iväg på jaktresor kan intyga att relationen med hunden stärks ju mer tid man tillbringar tillsammans. Pojkarna har lite friare tyglar när de är inomhus häruppe och vi blir tajtare. Hundarna såväl som människor är ju flockdjur och vill att flocken ska vara samlad. Förvisso har jag ett stort behov av egen tid men hundarna inkräktar inte på denna på samma vis som människor kan göra.

Idag är det Jäger som vill vara nära.

Nu har det börjat falla lite snö så det verkar bli bättre före framåt. Nästa släpp är det Zack som står på tur, Jäger får vila och om vädret blir gynnsamt ska vi starta på ett nytt öppenklassprov på måndag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: