Efter flera timmars sök……

Regnat i natt igen och dimma på morgonen. Fläckvis med blötsnö och surt i markerna, förutsättningar att få upp idag var riktigt dåliga. Jäger jobbade på men hittade inga slag värda att jobba på och på en liten vall mitt inne i skogen fick han synkontakt med ett rådjur och kunde inte låta bli att köra iväg den med skall men släppte efter 20-30 sekunder och återkom. Han har inte drivit rådjur på hela förra säsongen och inte i år heller men den vita guppande rumpan frestade på. Nöjd att han släppte och kom tillbaka. Nåväl en kvart senare stötte vi upp en hare, Jäger kom på slagen men kom redan från början långt efter. Jag sa till min kompis att det var det sämsta drev jag hört honom prestera någonsin. Jäger jobbade på och efter ca. 45 minuter kom han ikapp haren som satt sig och då blev det annat av och han drev haren riktigt hyfsat i dryga timmen innan jag kopplade när det gick ut på vägen. Då var klockan över två på eftermiddagen och dags att åka hem. Idag var jag på bjudjakt hos Smedberg utanför Skillingaryd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: