På bjudjakt i Älgaryd.

Nollgradigt efter frostnatt, torrt och blåsigt. Släppte först Jäger som rätt snart fick slag vid en åtel. Han började väcka efter en kvarts slagarbete och efter ett tag kunde man förstå att det var räv. Kopplade honom knappa två km bort, han kom aldrig ikapp räven.

Medans Jäger slagade på räven släppte jag Zack som till slut fick upp en riktig väghare. Drevet gick ut på asfaltsväg cirka fyrahundra meter och tog sedan av in på grusväg och där bommades på haren. Haren tog en kort sväng i skogsterräng och sedan ut på grusväg igen och tillbaka mot upptagsplatsen, där stod en skytt och haren blev där. Uppskattningsvis tre till fyra km på väg, ingen rolig hare och på grund av blåsten mycket dålig hörbarhet.

Släppte sedan om Jäger som efter mycket sökande fick ett upptag på trolig hare. Även denna tog bitvis väg men hade lite repriser i skogen. Kopplade honom på drev genom by och på väg ut mot mer trafikerad väg. Dåliga vittringsförhållanden på morgonen som blev något bättre efter ett par timmar men slagen verkade sedan torka ut i vinden. Trevlig dag men inga drev som går till historien.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: