Bra av Zack idag!

Efter två dagar utan upptag blev det ett bra drev idag med en stor hare som tog vida svängar både i skog och på väg. Efter dryga timmen kopplade jag då haren tog stora vägen, vet inte hur långt den gick men Zack drev fortfarande på vägen 700 meter bort när jag kom ikapp.

I förrgår var jag med om något för första gången efter alla år med stövare. Zack gick på slag som blev trängre och trängre och slutligen tog det stopp och han var stilla men hade ståndskall. Jag knallade in i skogen för att kolla, mycket riktigt under en sten låg harpalten! Smart hare! Att haren går i gryt på drev händer ju, men att de ligger under jord innan upptag har jag aldrig varit med om tidigare.

Igår var det Jäger som var lös, han gick på slag i en och en halv timme utan att lyckas resa haren. Han släppte slagen och kom tillbaka vilket inte hör till vanligheterna.

Dagens hare.
Dagens hare för andra gången.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: