Troligen räv, kanske hare.

Dimma och sju grader varmt. Jäger började väcka på en grusväg och upptaget kom fem hundra meter bort strax intill vägen. Jag har aldrig varit med om att han väckt på väg när det varit hare så troligen räv idag igen, jag kopplade efter två timmars nästan tapptfritt drev, då hade han haft tappt i tio minuter på väg och var på väg ur marken. Idag lyckades jag inte få se drevdjuret, jag ställde mig på pass där räven gick förra gången men även om det kom nära vände det och gick tillbaks igen. Drevet gick mest i skogen men bitvis på skogsväg, snurrade rätt trångt första timmen för att sedan dra på långskjuts.

Kanske kan det varit en uppstött hare som gått vägen. Men väckningen på vägen inledningsvis föregicks inte av något slagarbete vilket talar för räv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: