Har SM dag 2

Det var en spännande upplevelse att vara domare på ett SM. Idag var det Rosådalens Aiko som skulle visa hur en hare skall drivas. Trots ett mycket bra sök tog det tid innan han hittade slag men upptaget kom. Aiko var mycket drevsäker och drev utan noterbara tappter i dryga 80 minuter tills haren tyckte att det var säkrast att söka skydd under en sten. Det tog oss ca. tjugo minuter att ta oss till hunden där han hade ståndskall vid en sten. Haren låg inkrupen under precis lagom så att hunden inte kunde nå den. Det blev till att koppla och byta område för att försöka hitta en ny hare. Under Aikos andra sök råkade vi stöta vi upp en hare alldeles i närheten av hunden, tyvärr räckte inte drevtiden riktigt till för ett förstaprisdrev. Aiko hade ett mycket hörbart skall som hördes på lång distans om än något entonigt.

Grattis! Jörgen Nyberg och Högbrons Pia som segrade på stövar-SM för harhundar 2021.
Jan Öhman och domare Jan-Erik Jonsson
Här kröp haren in när det blev för tufft!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: