Framme i Småland.

Reste från Lomsjö på fredag morgon, minus 27 grader på natten och var orolig att bilen inte skulle starta. Bilen knackade igång i vart fall. Det hade bildats en isskorpa på motorhuven och den smälte inte helt förens jag anlände till Värnamo på lördag eftermiddag. Jag hade en övernattning halvvägs denna gång hos G Fastèn i Insjön, där jag bjöds på rysk soppa, mycket gott.

Väl framme i Bor var huset rejält nedkylt och först nu ett dygn senare har värmen återvänt i huset. Bägge hundarna fick ligga i sängen i natt och värma undertecknad. I morgon måndag får det bli hundsläpp. Det är en lång resa och det är nästan som att komma till ett annat land med ett annat klimat när man kommer hem. Jag noterade under resans gång att norra Sverige är fullt av vindkraftsparker som trots kylan snurrade på rejält. Inte speciellt vackert att ha snurror i horisonten överallt. Vattenmagasinen är fulla norröver och detta tillsammans med vindkraften borde hålla nere elpriset i norra Sverige men då hittar man på något nytt för att hålla priserna uppe, nämligen att älvarna skall frysa innan man tar ut vattenkraften. Precis som att det skulle vara någon skillnad mot tidigare år.

I södra Sverige där bristen på el är stor stänger man kärnkraftverk och bygger dåligt med vindsnurror. I stället eldar man olja för att få el, mycket märkligt tänk från våra politiker.

Nä, inget mer av energipolitik, denna sida skall handla om hundar och jakt och inget annat!

En hare vill jag ha upp i morgon!
Här har en Lo gått fram.

Jag såg också slag efter Järv men glömde att fotografera dessa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: