Värnamoprovet dag 2.

Inget flyt idag. Stark blåst plus 6 grader och fläckvis snö. Släppte vid klockan 08.00 och Jäger markerade slag vid ett träd redan efter fem minuter, han förflyttade sig ett femtiotal meter och det såg ut som att han fick vittring i luften och hunden for som ett jehu in i skogen och det kom ett par väckskall som snabbt övergick i drev. Konstaterad räv via spårning, han valde att släppa räven redan efter några minuter och återkom. Han återgick till att söka hare.

Det fanns inga synbara slag efter hare och han sökte i timmar utan att hitta intressanta slag. Strax efter tolv tog han upp en hare som genast sprang ut på väg 400 meter och ner till bostadshus omgärdade av ett högt stängsel med fårnät , där kunde konstateras att haren krupit in genom nätet. Jag lyfte hunden över stängslet med möda och där fortsatte drevet fram till uthusen och där tog det stopp. Gick sedan runt med hunden utanför stängslet men haren hade inte gått ut någonstans, lång runda. Cirka två hektar var området som var instängslat. Jag valde sedan att avsluta provet för dagen när han varit lös i fem timmar. Jag tappade lusten och trodde inte det skulle bli fler upptag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: