Mycket bra dag i skogen med Jäger.

Fuktigt i marken och har varit någon grad minus under natten, under dagen stigande temperatur. Det är ju inte så ofta man får se haren i upptaget men så var det idag. Vi rundade ett hygge som jag varit med att plantera för jag ville se hur plantorna tagit sig. Väl inne i storskogen fick jag se att Jäger hittade slag så jag satte mig ner på ryggsäcken 50 meter bort och intog kaffe ur termos. Jag tyckte han var lite trång men det fanns en anledning för där satt haren och det blev ett riktigt skrikupptag med synkontakt. Fem minuter efter upptag gick det ut på grusväg och drog en kilometer innan avhopp och in i skogen men det var snart ute på vägen igen, drog ytterligare en kilometer innan avhopp och en ny tur i skogen för att återigen dra ytterligare en kilometer bort där vände haren in i skogen och tog vägen tillbaka med flera avhopp från vägen. Det måste ha varit bra vittring idag för Jäger höll igång haren trots svårigheterna . Det hela slutade efter ca. 90 minuter med ett hiskeligt påstick där haren satt sig och efter någon minuts drev tvärdog drevet. Orsak okänd.

Lite belöning efter ett bra drevarbete.

Jag har anmält Jäger till Eksjöprovet som går av stapeln 2022-02-05/06och hade tur vid lottningen och att vi kom med. Provet kommer gå att följa live på smålands stövarklubbs hemsida https://www.smstk.se/

Det var 63 anmälda hundar till provet och det blev lottning då det är begränsat antal startande till 50 stycken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: