Jäger och jag är inte överens om hur lång en jaktdag ska vara.

Dagens plats för släpp

Släppte först vid halv tio idag, nollgradigt på morgonen för att mot eftermiddagen övergå i regn. Både plus och minus från Jäger idag. Ett långt slagarbete som tog över timmen innan upptag. Först trodde jag att han bytt till räv för han väckte lite grann och upptaget kom ca 800 meter bort. Efter koll av drevlöpan kunde jag konstatera att det var hare. Han jobbade med haren hela dagen och vid 16-tiden gick han på en tappt 250 meter bort så jag försökte kalla in honom, han svarade med ett par skall men kom inte till mig, uppenbarligen tyckte han inte att han var klar för dagen. För att undvika att mörkret skulle infalla fick jag bestiga ett berg och hämta honom 600 meter bort. Han gjorde ett bra drevarbete på en vidsprungen lurig hare, som längst var han dryga kilometern iväg och snurrade. Turligt nog kom haren i vart fall tillbaka till upptagsplatsen. Han presterade ett klart förstaprisdrev idag.

Jäger trött efter dagens jakt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: